Vanaf oktober heeft de Beweegstudio een nieuwe les op het rooster: Qi Gong! Maar wat is dit nu precies? En wat zorgt ervoor dat het zo goed voor je is? Qi Gong is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer gericht op het in balans brengen en houden van lichaam en geest. Zodat men klachten, zowel mentaal, emotioneel als fysiek, kan bestrijden. En een gezond en vitaal leven kan leiden.

Qi staat voor het Chinese concept ‘levensenergie’, ook wel bekend als chi. Dit is volgens de Chinese geneeskunde de kracht die stroomt in alles wat leeft. Gong betekent ‘kunst’ en ‘vaardigheid’. Vrij vertaald is Qi Gong het beheersen van en werken met jouw levensenergie.

Door middel van oefeningen – lichamelijke bewegingen, ademhalingstechnieken en meditatie, wordt de Qi in je lichaam versterkt, beheerst en gestuurd. Wanneer je regelmatig Qi Gong beoefent, leer je vastzittende energie vrij te maken, oude energie af te voeren en nieuwe energie op te nemen. Tevens is deze bewegingsleer de basis voor vele krijgskunsten zoals Tai Chi en Kung Fu.

Doordat Qi Gong uit het immens grote China komt, zijn er ontzettend veel verschillende vormen. In de Beweegstudio wordt Tao Chi Qi Gong gegeven; een eclectische vorm waarin er gebruik wordt gemaakt van technieken en methodes uit verschillende stromingen.

Qi Gong is door iedereen te beoefenen, ongeacht je leeftijd of je lichamelijke conditie en gezondheid. Als je Qi Gong lessen volgt, zal je merken dat je rustiger wordt vanbinnen, maar actiever en alerter in de dingen die je dagelijks doet. Je kan spanning makkelijker van je afzetten en je zit beter in je vel. Je kunt je beter focussen en concentreren en je hebt meer creativiteit. Aan de ene kant voel je je dus meer ontspannen en aan de andere kant ervaar je meer energie en innerlijke kracht.

Kom binnenkort ook een keer een les proberen op de maandagavond van 20:30 tot 21:45 of op woensdagavond van 19:00 – 20:15. 

Recommended Posts