Skip to content

Beweegstudio

Thérèse’s Beweegstudio is een plek voor bewust bewegen. Een plek waar je kunt ontspannen en contact maken met jezelf. We worden vaak meegesleurd door de maatschappij en zitten veel in ons hoofd. We hebben het druk en ervaren stress. In de Beweegstudio heb je even tijd voor jezelf en kun de dagelijkse dingen laten voor wat het is.

Bewustwording staat binnen de Beweegstudio centraal. Bewustwording van je lijf, maar ook van je gedachten en de connectie tussen lichaam en geest. Door bewust te bewegen en met aandacht met je lijf bezig te zijn, ontstaat er een verandering in jezelf. Je gaat dingen ervaren en voelen. Je komt meer in contact met je lichaam, leert hoe je dit ook op andere momenten kunt doen en ontdekt dat er steeds meer mogelijk is. Je creëert meer ruimte, meer soepelheid en meer rust. Zowel in je lijf als in je hoofd. 

Tijdens de lessen is er begeleiding met veel persoonlijke aandacht. Zodat je precies weet waar een oefening goed voor is en hoe je deze het beste kunt uitvoeren. Hierbij is er gerichte aandacht op de ademhaling en het laten stromen van energie door het lichaam.

Je gaat de signalen van je lichaam herkennen en kunt bewuster omgaan met je gedachten. Met als resultaat dat je steeds meer positieve verandering ervaart in je lijf èn in je mindset. Je werkt preventief aan je gezondheid en voelt je vitaler, energieker en gelukkiger. 

therese

Over Thérèse

De Beweegstudio is in 2008 opgericht door Thérèse Barendse. Een concept dat is ontstaan door haar zoektocht naar een vorm van beweging waar iedereen aan mee kan doen, ongeacht leeftijd of mogelijke lichamelijke beperkingen.

Door haar persoonlijke ervaring met drukte en stress, weet Thérèse als geen ander hoe belangrijk het is om in contact te zijn met jezelf en je lichaam. Maar ook hoe belangrijk het is om een manier van beweging te vinden die bij je past. Tijdens de jaren dat zij werkzaam was als sportinstructice op een sportschool, merkte ze hoeveel mensen vaak niet meedoen aan lessen, omdat ze denken dat ze dit niet kunnen.

Thérèse wil met haar lessen zoveel mogelijk mensen laten ervaren dat je meer kunt dan je denkt door bewust met je lichaam om te gaan en de connectie tussen je lijf en je hoofd te herstellen. Ze heeft jarenlange ervaring als sportinstructor, Do-In en Qi-Gong docente, en Shiatsu behandelaar en deelt graag haar rijke schat aan kennis over het menselijk lichaam, bewegen en gezondheid.

Ik houd ervan om tijdens mijn lessen het verhaal bij een oefening te vertellen. Ik vind het belangrijk om uit te leggen wat het effect is van de oefeningen in je lijf, zodat je het echt kunt voelen, maar vooral ook snapt. Je merkt dat mensen daardoor nieuwsgierig worden en ontdekkingen doen bij zichzelf. Ze kunnen het relateren aan hun dagelijkse leven en het daadwerkelijk toepassen.

nl_NLDutch
nl_NLDutch